Când ai nevoie de un topper saltea? Păreri și recomandări

Când ai nevoie de un topper saltea? Păreri și recomandări

Ești nemulțumit de propria saltea sau îți dorești un somn mai confortabil, atunci când ești în vacanțe? Atunci un topper este fix ce ai nevoie. Acesta îmbunătățește considerabil confortul pe care salteaua ți-l oferă, dar și durata ei de viață.

 

Așa cum se întâmplă atunci când cauți cele mai bune saltele pat, alegerea unor toppere nu este simplă. Există anumite caracteristici de care să ții cont, astfel încât să răspundă nevoilor tale.

 

Descoperă mai departe când ai nevoie de un topper, dar și recomandări de produse ce pot fi potrivite pentru tine, pe care le găsești în magazinul nostru.

 

 

Ce rol îndeplinește un topper saltea?

 

Topperele sunt utilizate pentru a îmbunătăți funcționalitatea saltelei și a-ți asigura un somn confortabil. Acestea sunt potrivite într-o varietate de situații, precum atunci când locuiești cu chirie și salteaua nu îți asigură fermitatea de care ai nevoie.

 

De asemenea, pot fi utile dacă ești student, călătorești des și ești nemulțumit de calitatea saltelelor din camerele de hotel sau oaspeții tăi rămân des peste noaptea, iar canapeaua ta din living nu este potrivită pentru somn.

 

Salteaua ta este veche sau pur și simplu nu oferă un suport adecvat coloanei vertebrale? Te trezești cu dureri articulare sau musculare? Atunci tot un topper te poate ajuta. Acesta poate fi ales în funcție de fermitatea pe care o dorești, pentru a ameliora și preveni durerile de spate, astfel încât să te poți odihni confortabil.

 

Totodată, topperul este simplu de transportat și de întreținut, fiind ușor să îl iei cu tine în călătorii, dar și să îl cureți.

 

 

Câte tipuri de toppere saltea există?

 

Există mai multe tipuri de toppere, care diferă în funcție de materialul din care sunt confecționate, după cum urmează:

 

  • Toppere cu memorie

Spuma cu memorie este un material perfect pentru saltele și toppere rezistente și confortabile, care să îți ofere o experiență personalizată de somn. Aceasta se mulează la forma corpului tău și distribuie uniform greutatea, pentru a reduce punctele de presiune. De aceea, ele sunt perfecte persoanelor care se confruntă cu dureri lombare.

 

Totodată, topperele cu memory foam pot fi alcătuite din unul sau mai multe straturi de spumă, grație cărora îți asigură un suport ridicat. În plus, ele sunt rezistente, având o durată de viață îndelungată.

 

  • Toppere din latex

Latexul este o alternativă naturală la spuma cu memorie, fiind extras din seva arborelui de cauciuc. Acesta este preferat de persoanele cu alergii, deoarece este hipoalergenic și nu colectează acarieni.

 

Salteaua ta poate deveni mult mai confortabilă, dacă așezi un topper din latex deasupra ei. Totodată, latexul are o structură naturală deschisă a celulei, motiv pentru care asigură o bună circulație a aerului.

 

În cazul în care împarți patul cu o persoană care se mișcă des pe durata somnului, un topper din latex este perfect, deoarece acesta nu transmite mișcarea.

 

  •  Toppere din spumă

Dacă îți dorești o alternativă mai ieftină la spumă cu memorie, poți utiliza toppere din spumă poliuretanică. Acestea sunt răcoroase, astfel încât îți asigură un somn răcoritor.

 

Ele pot fi utilizate de persoanele cu o greutate corporală mai mare și au o durabilitate ridicată. Pentru a te asigura că alegi toppere din spumă poliuretanică de calitate, optează pentru un model cu o densitate mai ridicată. Spre exemplu, spuma poliuretanică High Resiliency poate fi atât fermă, cât și moale, însă se remarcă prin durabilitatea sporită, astfel încât poate fi utilizată pentru mai mulți ani.

 

  • Toppere din lână

Aceste toppere se evidențiază prin faptul că sunt hipoalergenice, mențin o temperatură constantă a corpului și pot fi utilizate în orice anotimp, fără să se supraîncălzească.

 

Ele pot fi combinate cu arcuri, pentru un plus de fermitate și confort. Cu toate acestea, topperele din lână pot fi mai costisitoare și mai puțin accesibile, spre deosebire de cele din alte materiale.

 

  • Toppere din pene

Dacă îți dorești toppere moi, care să creeze efectul plăcut de scufundare, atunci poți opta pentru toppere din pene. Acestea sunt cele mai moi de pe piață, dar durabilitatea lor nu este la fel de sporită ca cele din latex sau spumă cu memorie.

 

Asemeni topperelor din bumbac sau lână, umplutura se poate colecta într-o parte, afectând suportul uniform al acestora. De asemenea, se poate întâmpla ca penele să iasă din husa protectoare.

 

 

Top 3 modele de topere saltea pe care să le cumperi

 

Pe Saltele-Online.ro găsești o varietate de produse pentru dormit, menite să îți ofere o experiență personalizată din somn. Alături de gama noastră de saltele, perne, somiere, paturi și accesorii, îți punem la dispoziție și toppere de calitate, perfecte pentru a spori confortul saltelei pe care o folosești.

Iată care sunt 3 toppere pe care ți le recomandăm, pentru un somn odihnitor:

 

  • Topper din spumă de memorie

    Dacă îți dorești un confort suplimentar de la salteaua ta, alege un topper din spumă cu memorie, care poate fi confecționat în orice dimensiune și înălțime dorești. Acesta poate avea o densitate de până la 80 kg/m3, în funcție de greutatea ta corporală, asigurând tuturor un suport adecvat în timpul somnului.

     

    Topperul cu spuma de memorie este perfect și dacă folosești două saltele în aceeași ramă, iar senzația de gaură din centru este inconfortabilă. Spuma cu memorie se adaptează la forma corpului tău, elimină punctele de presiune și reduce durerea de spate.

     

    În plus, acest topper dispune de o husă detașabilă, care este simplu de curățat. Totodată, este ușor de împachetat și de transportat, putând să îl folosești cu ușurință chiar și atunci când ești în concediu.

     

    • Topper saltea din latex

    Din recomandările noastre nu poate lipsi un topper din latex, care îți oferă un suport adecvat în puncte importante ale organismului. De asemenea, acesta îmbunătățește calitatea somnului și previne senzația de amorțeală cu care te poți trezi dimineața.

     

    Folosește acest topper la orice tip de saltea sau canapea și îmbunătățește-i semnificativ confortul. Vrei o saltea mai confortabilă atunci când ești în vacanță? Ei bine, topperul din latex este perfect pentru tine. Comandă-l în dimensiunea dorită și ia-l cu tine în concediu sau păstrează-l pentru musafiri.

     

     La achiziționarea lui beneficiezi de o garanție de 10 ani, dar și de transport gratuit pe teritoriul țării noastre.

     

    •  Topper din poliuretan

    Alege topperul din poliuretan, dacă vrei un produs care să îți ofere un suport ferm. Acesta este perfect persoanelor în vârstă, care suferă de insomnii și poate fi utilizat pe paturi și canapele, deopotrivă.

     

    Dată fiind celula deschisă a topperului, asigură un control eficient al umidității, putând fi utilizat cu succes și de către cei cu transpirații nocturne. Spuma pe care o conține este tratată, pentru a preveni formarea acarienilor și apariția alergiilor.

     

    În plus, topperul dispune de o husă din jacard, cu o greutate de 150g/mp, având o durabilitate ridicată.

     

    Asemeni celorlalte toppere din oferta magazinului nostru, și acesta poate fi comandat în orice dimensiune dorită, pentru a se potrivi atât paturilor single, cât și celor duble.

     

     

    Poți cumpăra un topper în loc de o nouă saltea?

     

    Saltele trebuie înlocuite la câțiva ani, în funcție de materialul din care sunt confecționate, cele din latex având cea mai mare durabilitate. Deși un topper nu poate ține locul unei saltele noi, acesta îi poate îmbunătăți confortul.

     

    Prin urmare, dacă nu poți înlocui salteaua cu una nouă, poți lua în calcul achiziționarea unui topper, precum sunt cele 3 modele disponibile în magazinul nostru.

     

    Iar în cazul în care îți dorești o saltea, urmărește secțiunea noastră de reduceri. Astfel, poți găsi salteaua perfectă pentru tine, la un preț mult mai accesibil, redus cu zeci de procente.