Cum alegi cele mai potrivite perne pentru un somn odihnitor?

Cum alegi cele mai potrivite perne pentru un somn odihnitor?

Somnul odihnitor este indispensabil unei zile productive, în care să te simți plin de energie. Pentru a dormi mai bine, perna pe care te odihnești este la fel de importantă ca salteaua. Dacă aceasta este aleasă greșit, îți poate cauza dureri de cap, de gât și de umeri.

 

 De asemenea, folosirea unei perne nepotrivite poate să intensifice anumite simptome, precum respirația șuierătoare, întâlnită la persoanele cu astm, bronșită sau alte afecțiuni respiratorii.

 

 Pentru a alege corect perna, găsește în acest articol câteva criterii importante de care să ții cont.

 

 Poziția de somn

 

Perna are rolul de a menține o aliniere corectă a capului, motiv pentru care aceasta se alege în funcție de poziția ta de dormit. Prin urmare, dacă dormi pe spate, ai nevoie de o pernă mai subțire, care îți menține capul într-o poziție corectă.

 

Îți recomandăm perna Memory Latex ergonomică, a cărei înălțime de 8,5 centimetri este perfectă pentru a dormi pe spate și a oferi cefei o susținere adecvată.

 

În cazul în care dormi pe o parte, îți este recomandată o pernă mai fermă, în timp ce cei care dorm pe burtă, ar trebui să își aleagă o pernă plată. Aceasta se așază sub stomac, pentru a evita durerea din partea inferioară a spatelui.

  

Alegerea pernei la persoanele cu dureri cervicale

 

Persoanelor care se confruntă cu dureri cervicale li se recomandă perne ortopedice, care le oferă suportul adecvat. Acestea au rolul de a îmbunătăți poziția coloanei vertebrale și a reduce presiunea de la nivelul acesteia.

 

Poți opta pentru perne ergonomice din spumă cu memorie sau latex, care se adaptează la forma gâtului și a capului tău, pentru un suport optim. Din magazinul nostru poți comanda perna Latex Ergonomică, care are o formă anatomică, prin care tu poți alege nivelul cel mai confortabil de înălțime pentru tine.

  

Alte nevoi speciale în funcție de care să îți alegi perna

 

Fiecare persoană va găsi perna potrivită, indiferent de nevoile acesteia. Ca atare, dacă te confrunți cu bufeuri nocturne, poți alege perne reci, care conțin mici „mărgele”, ce au rolul de a absorbi căldura din zona capului. Acestea îmbunătățesc considerabil confortul pe durata somnului.

 

Astfel, perna Cool Gel este perfectă pentru tine, dacă nu te poți odihni din cauza bufeurilor sau a transpirației excesive pe durata nopții. Aceasta este confecționată din spumă de latex cu capsule încorporate Cool Gel, care îți oferă un control mult mai bun al temperaturii. Ele au rolul de a absorbi și elibera căldura, atunci când intră în contact cu corpul.

 

Alte tipuri de perne pe care le poți alege sunt cele poziționale, create pentru a oferi sprijin persoanelor care dorm într-o anumită poziție. Ele pot fi de ajutor în menținerea unui somn odihnitor, însă este important să le alegi în forma și dimensiunea potrivite.

 

Odată ce ai ales perna potrivită, nu uita de achiziționarea unor saltele latex, cu spumă de memorie, cu arcuri sau hibride, în funcție de greutatea corporală, poziția de dormit și preferințele tale.

 

Fiecare detaliu este important, atunci când îți dorești un somn mai bun, iar în magazinul nostru găsești o varietate de produse care te pot ajuta, inclusiv produse noi la reducere. Intră să le descoperi!