Saltele cu spumă cu memorie: Top 8 mituri și adevăruri

Saltele cu spumă cu memorie: Top 8 mituri și adevăruri

Dezvoltarea spumei cu memorie a revoluționat producerea de saltele și perne, grație proprietăților ei unice. Aceasta este durabilă, rezistentă la presiune, hipoalergenică și viscoelastică, oferind corpului o susținere adecvată în timpul somnului.

 

Astăzi, produsele cu spumă cu memorie se află în casele oamenilor de peste tot în lume, iar odată cu popularitatea lor crescută, au apărut multe mituri care le pun la îndoială calitatea.

 

În continuare, îți prezentăm un top al celor mai populare 8 mituri și adevăruri despre saltelele cu spumă de memorie.

 

 

  1. Îmbunătățesc considerabil  calitatea somnului - adevărat

 

Este adevărat că saltelele cu spumă de memorie îmbunătățesc considerabil calitatea somnului. Acestea pot avea o fermitate moale, medie și dură, care poate fi aleasă în funcție de greutatea corporală și de suportul pe care îl dorești. În plus, poți cumpăra o saltea cu memorie cu diferite zone de confort, care îți sprijină punctele importante ale corpului.

 

 

  1. Produce transpirație excesivă – fals

 

Spuma cu memorie este învinuită că ar produce transpirație excesivă pe durata somnului, însă nu este adevărat. Sensibilitatea la căldură este unul dintre avantajele ei importante, deoarece permite adaptarea la forma corpului și personalizează experiența de somn. 

 

În plus, structura specială a spumei asigură o bună aerisire, pentru a nu-ți produce disconfort nici pe perioada verii.

 

 

  1. Este hipoalergenică – adevărat

 

Dacă ai o sensibilitate ridicată la alergeni, este indicat să dormi pe o pernă cu memorie, datorită faptului că este hipoalergenică. Astfel, spuma nu colectează acarieni și nu favorizează dezvoltarea microorganismelor, asigurând un somn odihnitor, chiar și persoanelor alergice la praful de casă.

 

 

  1. Are un miros specific – adevărat, însă doar pentru câteva zile

 

Este adevărat că spuma cu memorie are un miros specific, însă acesta se menține doar pentru câteva zile, atunci când salteaua sau perna utilizată este nouă. Mirosul dispare complet, la puțin timp de la prima utilizare.

 

 

  1. Nu te vei mai putea odihni pe alte tipuri de saltea – adevărat

 

Multe persoane care s-au obișnuit cu un confort ridicat al saltelelor cu spumă cu memorie, spun că le este foarte dificil să se odihnească pe alte tipuri de saltea.

 

Astfel, confortul saltelelor cu memory foam poate fi dificil de egalat, mai ales dacă folosești una adaptată nevoilor tale.

 

 

  1. Ai nevoie de timp pentru a te adapta la o saltea cu spumă cu memorie – parțial adevărat

 

Dacă ai dormit pe o saltea cu arcuri, poți avea nevoie de timp pentru a te adapta la una cu memory foam. Organismului tăi îi trebuie câteva zile să se obișnuiască cu noua saltea. 

 

Orice disconfort resimți la început, va dispărea complet în câteva zile, iar tu te vei trezi odihnit și fără dureri de spate.

 

 

  1. Sunt foarte costisitoare– fals

 

Este adevărat că prețul unei saltele cu spumă cu memorie poate fi mai ridicat decât al celor din spumă poliuretanică, însă există multe aspecte de luat în considerare. 

 

Ca atare, tehnologia avansată face posibilă producerea saltelelor cu memory foam la prețuri mult mai accesibile.

 

 

  1. Reduce durerile de spate – adevărat

 

Saltelele cu spumă de memorie contribuie la diminuarea durerilor de spate. Ele reduc punctele de presiune, elimină durerea și asigură un somn odihnitor. Aceste beneficii sunt oferite nu doar de saltele, ci și de pernele cu memory foam.

 

Spre exemplu, perna Memory Multibloc contribuie la reducerea punctelor de presiune și se adaptează la forma capului și a gâtului, pentru o susținere adecvată a zonei cervicale.

 

Dacă vrei să profiți de avantajele spumei cu memorie, alege salteaua și perna potrivite, adaptate greutății și poziției tale de somn. În magazinul nostru, găsești o varietate de produse, reduceri atractive, transport gratuit la comenzi peste 200 de lei și garanție 100%.